dimecres, 12 d’octubre del 2016

COMUNICAT DE VALORACIÓ DE LA CAMINADA REIVINDICATIVA. 12 octubre

MOLT CONTENTS DE COM HA ANAT LA CAMINADA REIVINDICATIVA.

Vilartolí (Sant Climent Sescebes), 12 d’octubre de 2016. La plataforma Alto el Foc a l’Albera vol fer-vos arribar una valoració de l’acte celebrat avui al veïnat de Vilartolí, Sant Climent Sescebes.

A la concentració i caminada popular hi han participat unes 400 persones. S’ha comptat amb la presència de Mireia Vehí (diputada de la CUP), Marc Vidal (diputat de Catalunya Sí que es pot), Joan Olòriz (diputat al Congrés per ERC), Jordi Martí (senador per ERC).

Durant el recorregut s’han fet descrit els valors del paratge en termes de fauna, flora, art romànic i megalític. Concretament:

- Joan Carles Torres, veí de Vilartolí, ha parlat sobre la mala convivència amb les maniobres de l’exèrcit.

- Joan Budó i Enric Capalleras, biòlegs del Centre de Recuperació de Tortugues de Garriguella, sobre l’alta vàlua del patrimoni natural. Una de les zones del Mediterrani occidental més riques en biodiversitat.

- Hem visitat monuments megalítics com a joies patrimonials històrics dels inicis de la presència humana a l’entorn. Com patrimoni arquitectònic romànic de la zona amb un absis singular.

- Tomàs Gisbert, del Centre Delàs, sobre la reorganització de l’exèrcit espanyol que implica canvis en la base militar de Sant Climent.

La plataforma ha fet una valoració molt positiva de la jornada per la nombrosa assistència i perquè ha representat la visualització de la riquesa d’un paratge de l’Albera protegit per la figura de protecció europea Xarxa Natura 2000 i el PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural). Una riquesa que es posa en risc cada vegada que l’exèrcit surt de la Base Militar per portar a terme maniobres.