diumenge, 13 de desembre del 2015

L'AJUNTAMENT DE LA JONQUERA S'ADHEREIX A LA CAMPANYA

L’Ajuntament de La Jonquera s’adhereix a la campanya pel tancament del Camp de Tir de la Base Militar de l’Albera.
El passat dijous 31 de març el Ple de l’Ajuntament de La Jonquera va aprovar una moció del grup d’ERC en suport a la campanya d’Alto el Foc a l’Albera. Els grups de CiU (5 regidors), del PSC (1 regidor), a més dels 4 d’ERC van votar a favor. I l’únic regidor del PP va votar en contra.
Grup Municipal d’ERC. La Jonquera
Moció a presentar al proper Ple de l’Ajuntament de La Jonquera en suport a la campanya “alto el foc a l’Albera”, a cel.lebrar el dia 31 de març de 2016.
Des de l’any 1978 quan més de 1.300 Ha. de terrenys situats als termes municipals de Sant Climent Sescebes i Espolla van ser expropiats per tal d’instal•lar un camp de tir militar, han estat moltes les molèsties que aquesta activitat ha generat a les masies de la zona i als usuaris dels territoris veïns.
Aquest camp de tir i de maniobres militars és continuo al terme municipal de La Jonquera, en concret de la zona de Requesens i que forma part del Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i que a més, està integrat a la Xarxa Natura 2000 com a Lloc d’Interès Comunitari.
És un espai de molta alta freqüència d’excursionistes i turisme de natura i que és del tot incompatible amb les pràctiques de tir d’artilleria que es fan habitualment, produint situacions greus com les que es van viure al veïnat del Vilars quan una dotzena d’artefactes van caure a tocar d’una de les masies.
Per tot això, creiem que l’activitat militar posa en perill la integritat de les persones que viuen i treballen a la zona així com la dels visitants, excursionistes, caçadors...
Degut a les pràctiques d’artilleria i maniobres militars sovint es declaren incendis forestals difícils d’apagar degut al perill que generen els artefactes que resten per detonar i obliga als mitjans aeris i terrestres a fer esforços considerables, a càrrec del pressupost de la Generalitat.
Per tot això :
Demanem la fi de les pràctiques amb artilleria i armes llargues a la zona de Vilartolí i del Puig Castellar i la clausura del camp de tir.
L’ajuntament de La Jonquera s’adhereix a la campanya engegada per la societat civil de la comarca amb aquest objectiu anomenada “Alto el foc a l’Albera” .
Joan Budó i Ricart
Pel Grup Municipal d’ERC
La Jonquera
29 de març de 2016